onsdag 11 januari 2012

Återvinning = virkade korgar

I helgen gick jag runt och kände mig vansinnigt uttråkad. Jag ville virka, något lagom stort. Jag rotade i skrothörnan (tvättstugan) och fann våra gamla badrumskorgar som åkte ut när vi renoverade (uppenbarligen inte hela vägen ut). Jag greppade en avbitartång och en metallfil och skred till verket.
Jag har tidigare varit missnöjd med de korgar jag gjort eftersom - hur jag än gör - så duger de bara till att hänga på en krok eftersom de blir relativt mjuka. Men, om man klipper bort botten på badrumskorgarna och enbart behåller hörnen och ringarna som håller ihop dessa (i botten och toppen) så får man en förträffligt bra ram till en korg - som kan stå av sig själv.

Nu ber jag återigen tusen gånger om ursäkt för de dåliga bilderna (jag måste verkligen fixa en vettig kamera!), men jag har gjort så gott jag kunnat. Något vitt underlag med vit bakgrund kunde jag inte ordna utan att börja spänna upp lakan över halva vardagsrummet, så köksbordet fick duga... Men, förhoppningsvis förstår ni principen av vad jag pysslat med.

Badrumskorgar av den variant som man hänger i duschstången + avbitartång

Korgen efter klippning

En rosa korg.

En vit-brun-beige korg



Eftersom de här korgarna är fyrkantiga i botten men runda upptill så virkade jag först en ruta av passande storlek. Sen virkade jag helt enkelt in metallramen och ökade eftersom för att låta virkningen anta en rundare form.

De här korgarna är lägre och vidare än vad jag hade önskat, men man tager vad man haver. Det jag egentligen vill virka är en relativt stor och djup korg som jag skulle kunna ha stående på golvet och förvara garner, mattrasor och stickningar i. Jag vet hur jag ska göra den men det projektet kräver nog en sväng till lämplig återvinningsmarknad/second-hand affär för inhandling av diverse skrot.

tisdag 3 januari 2012

Mobilfodral

Jo, jag kan visst bjuda på något nytt, eller halvnytt: i slutet av november knåpade jag faktiskt ihop ett nytt mobilfodral. Hittade en bild nu när jag skummade igenom mina filer på datorn. Jag ber om ursäkt för den något suddiga bilden, men eftersom vår digitalkamera gått sönder så får jag hålla till godo med telefonens kamera.

Nu tar jag upp tråden igen

Jag kände att jag behövde semester från bloggen, en lång sådan.

Men nu är jag på väg tillbaka. Julen har inneburit långledigt för min del och första lediga dagen så sprang jag till garnaffären och köpte 5 nya nystan.

Jag har inget nytt att presentera för tillfället mer än att pågående projekt består av ett par stickade babysockar och en tröja som ligger under nålen. Med båda projekten har jag dock gått bet: mönstret till sockarna gjorde mig irriterad och jag har i drygt en veckas tid stirrat ondskefullt på strumpskaftet. Jag tänker fortsätta stirra argt tills jag bestämt mig för hur jag ska gå vidare. Tröjan är nästan klar, men jag är inte alls nöjd med tyget jag valt - det är så tunt och fladdrigt, sömmarna blev inte snygga och jag känner att det finns risk för att hela tröjan kommer att hänga som en våt trasa med tanke på tygets kvalité och att huvan drar tyget bakåt. Mönstret var däremot snyggt och jag har bestämt mig för oavsett resultat så kommer jag att införskaffa bättre tyg och sy en till.

Grön-randigt fladdertyg